مدیریت تغذیه در طیور گوشتی
مقدمه
اصلاح نژاد ژنتیکی طیور بطور زیادی بر اساس ژنتیک کمی کلاسیک صورت می گیرد. در اصل، اجداد جوجه های گوشتی انتخاب شده از نظر تغذیه ای بطور کامل تغذیه می شوند. جیره های متراکم و درست بالانس شده به پرندگان اجازه می دهند تا بیشترین پتانسیل را برای استفاده از پروتئین خام و انرژی متابولیسمی جهت رشد سریع و ضریب تبدیل غذایی مناسب داشته باشند. از این رو در اصلاح نژاد، سویه های جوجه گوشتی اغلب برای استفاده از جیره های با پروتئین خام و انرژی متابولیسمی بالا انتخاب می شوند. سلکسیون جوجه ها برای استفاده از جیره های متراکم مواد مغذی بطور آشکاری مستلزم استفاده از جیره های متراکم مواد مغذی، بمنظور بروز کامل پتانسیل ژنتیکی نتاج آنها می باشد.
یک مثال عالی از رابطه متقابل بین پیشرفت های ژنتیکی و برنامه های مناسب تغذیه ای، تحقیقی است که در سال 1992 توسط Lilburn و همکاران بر روری بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. بلدرچین های ژاپنی که بطور تصادفی متولد شده بودند، در یک برنامه سلکسیون بمنظور تولید بلدرچین های با وزن بالا (HW) قرار گرفتند. این بلدرچین ها با جبره های حاوی 28% پروتیین خام بطور کامل بمدت 28 روز تغذیه شدند و سپس بزرگ ترین آنها بمنظور تولید نسل بعد انتخاب و با هم آمیزش داده شدند. وقتی که این پرندگان تا زمان بلوغ جنسی با جیره های دارای 24% پروتئین (طبق پیشنهاد NRC،1984) پرورش داده شدند، یک تاخیر آشکاری در زمان بلوغ جنسی آنها (شروع تولید تخم مرغ) مشاهده شد. وقتی که بلدرچین های با وزن بالا و بلدرچین های گروه شاهد (بلدر چین هایی که سلکسیون نشده بودند و بطور تصادفی متولد شده بودند) از زمان تولد تا بلوغ با جیره های مختلف (از نظر درصد پروتئین خام) تغذیه شدند، یک رابطه متقابل تغذیه ای ـ ژنتیکی آشکاری مشاهده شد. وقتی که بلدرچین های گروه شاهد از زمان تولد با جیره حاوی 24% پروتئین، مطابق با پیشنهاد NRC تغذیه شدند، بلوغ جنسی آنها در حدود 42 روزگی اتفاق افتاد. برعکس، بلدرچین های انتخابی با وزن بالا با همان جیره (24% پروتیین) تاخیر در بلوغ جنسی نشان دادند. با این وجود، وقتی که بلدرچین های با وزن بالا با یک جیره دارای 30% پروتئین تغذیه شدند، تاخیر در بلوغ جنسی بطور قابل توجهی کاهش یافت (شکل 1). اطلاعات مذکور، این نظریه را که کاهش عملکرد تولید مثلی ناشی از سلکسیون ژنتیکی برای صفات غیر تولید مثلی ممکن است به شیوه های تغذیه ای بهبود یابد، تقویت می کند.
فهرست مطالب
مقدمه 1
اثر متقابل تغذیه، دما و برنامه های نوری 2
مفهوم تغذیه تجمعی حداقل 3
باروری در مرغ ها 5
برنامه های تغذیه ای گله های مادر گوشتی 6
پروتیین و انرژی متابولیسمی جیره برای خروس های مادر گوشتی 9
وزن بدن در خروس های مادر گوشتی 14
تلفات در خروس مادر گوشتی 16
مروری کلی بر پرورش جداگانه خروس مادر گوشتی 19
نتیجه گیری 20
منابع 20